




Прилад дозволяє визначити концентрацію цукру в межах 0-32%, а так само щільність сусла SG від 1.000 до 1.130 за питомою вагою. Звичайні побутові сахаромеры вимагають великої обережності в увазі своєї крихкості, показують приблизний результат, а так само вони чутливі до умов навколишнього середовища – температури, вологості, тиску. Оптичний рефрактометр набагато простіше. Для отримання результату потрібно не більше 30 секунд, достатньо лише 2-3 краплі досліджуваної рідини, а потім подивіться в окуляр, направивши його на джерело світла, і ви отримаєте концентрацію цукру в досліджуваному матеріалі.
Перед тим, як використовувати прилад, його потрібно відкалібрувати.
Крок 1.
- Відкрийте кришку і капніть кілька крапель калібрувального розчину або дистильованої води на призму.
- Закрийте кришку. Переконайтеся, що вода розподілена по всій поверхні призми без бульбашок повітря або сухих плям на ній.
- Почекайте 30 секунд для Автоматичної Температурної Компенсації (ATC - точність вимірювання практично не залежить від температури досліджуваної рідини, компенсація відбувається від -10° до +50° С), потім переходьте до кроку 2.
Крок 2. Читання результатів шкали:
- Держите рефрактометр в направлении источника света и смотрите в окуляр(четкость изображение регулируется вращением окуляра). Вы увидите круглое поле со шкалой. Снимите показатели со шкалы на линии, где разделяются синяя область в верхней части и белая область в нижней части.
Шаг 3. Регулировка калибровочного винта:
-
Поворачивайте калибровочный винт до тех пор, пока линия не совпадет точно на шкале Брикс 0. Это конец процедуры калибровки.
Рефрактометр не требует перекалибровки при изменениях температуры, поскольку оснабжен функцией АТС.
Після калібрування, вимірювання показань відбуваються тим же чином. Відкрийте пластину. Протріть поверхню призми м'якою тканиною. Капніть 2-3 краплі досліджуваного розчину на призму. Закрийте прозору пластину і злегка притисніть. Направляєте рефрактометр на джерело світла і дивіться в окуляр: вимірювання знімаються з допомогою лінії розділу синього і світлого поля.
Діапазон вимірювань: шкала Brix – процентний вміст цукру в рідині (0-32%), шкала SG wort – щільність сусла (1.000 – 1.130).
Примітки та експлуатація:
Настройку рефрактометра с функцией температурной компенсации следует производить при температуре окружающей среды 20°C. Не допустимы удары/воздействие вибрации на прибор, во избежание смещения основных показателей настроек. Так же очень важно после каждого использования протирать насухо крышку и призму без ворсовой салфеткой, не допускать попадание пыли на рабочую зону, образование пятен, следов на накладке и призме для обеспечения максимальной достоверности результатов. Вытирая и очищая поверхность рабочей призмы важна аккуратность, не допускается образование на поверхности микротрещин/потертостей. Призма вытирается до блеска, и затем прибор оставляется на некоторое время с открытой верхней крышкой, это способствует испарению остатков жидкости с поверхности призмы. Так же запрещается очищать поверхность призмы растворителем, так как это приведет к удалению покрытия на призме. Это оптический прибор, который обеспечит годы службы при бережной и аккуратной эксплуатации.
Комплектация: портативный рефрактометр, отвертка 81 мм для калибровки, пипетка 150 мм для нанесения жидкости на поверхность призмы, инструкция.
Характеристики:
Точность: ±0.2 Brix.
Рефрактометр (ДхШ): 170 х 27 мм.
Призма (ДхШ): 40 х 13 мм.
Вес: 99 г.
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Китай |
Стан | Нове |
Мінімальний діапазон вимірювання | 0.2 |
- Ціна: 499,99 ₴